Нашият сайт ползва бисквитки! Молим ви да се запознаете с нашите Общите условия за ползване и Политиката за лични данни
Лични данни | Бисквитки
Изпрати съобщение Обади се Намери ни
Български English
7/8 ТВ

7/8 ТВ

Уважаеми клиенти,

Както вече знаете, собствениците на програма 7/8 взеха решение за промяна на начина на предлагане на програмата, което налага преместването и от основния в допълнително платен пакет. Официалното съобщение на 7/8ТВ можете да видите тук.

От месец септември 2020г. програма 7/8 ТВ ще бъде кодирана в мрежата на Телнет и ще се предлага срещу допълнително заплащане - 0,78лв. на месец.

За приемане на кодирани ТВ програми всеки клиент трябва да има:
1. Сключено Допълнително споразумение (без задължителен минимален срок) към договор за Кабелна ТВ/IPTV, за предоставяне на допълнително платен канал.
2. Декодиращо устройство и карта (за услугата Кабелна телевизия):
- за телевизорите от по-старо поколение - STB (цифров приемник) със слот за карта.
- за телевизорите от по-ново поколение - STB със слот за карта или КАМодул.
3. Платена такса за съответния месец.

Повече информация за условията за предоставяне на услугата, видовете устройства, начините за ползване под наем или закупуване можете да намерите в раздел Платени програми.

Процесът на преместване на 7/8 ТВ от основния в допълнително платения пакет ще премине през следните етапи:

1. На 14.09. (понеделник) програма 7/8 ТВ ще бъде преместена на нова честота на позиция 78, но временно няма да бъде кодиранa.

Промяната ще се отрази по следния начин:
- На повечето от STB (цифровите приемници), както и на телевизори с функция за автоматична подмяна на честотата, няма да има никаква промяна.
На 78 позиция автоматично ще бъде сменена честотата и програмата ще бъде активна.
Възможно е да излезе съобщение, че има промяна и да се иска потвърждение или пресканиране.

- На някои STB (цифровите приемници), както и на телевизорите без подобна функция, 7/8ТВ на 78 канал ще спре.
В този случай е необходимо да бъдат пресканирани каналите или да бъде намерена ръчно новата честота на програмата на позиция 78, а до края на седмицата да бъде посетена каса на Телнет за сключване на договор и заплащане.

В следващите няколко дни програмата ще се излъчва без да е кодирана, като приканваме всички желаещи да посетят офис на Телнет, за да сключат Допълнително споразумение към договора си за Кабелна/IP телевизия, да си наемат или закупят необходимото оборудване за приемане на кодирани програми и да заплатят таксата за настоящия месец.

2. На 23.09. ще бъде спряна аналогово програма 7/8ТВ
Желаещите да продължат да гледат програмата трябва да дойдат до офис на Телнет, за да си наемат или закупят необходимото оборудване - STB (цифров приемник) и карта.

3. Броят на предоставяните под наем устройства - приемници, кам модули и смарт карти за доп. платени ТВ канали е максимум 2. Всеки следващ може да бъде закупен. Устройства под наем се предоставят единствено в условията на сключен срочен договор за услугата Кабелна телевизия.

4. До края на месеца на позиция 78 програма 7/8ТВ ще бъде кодирана и ще може да се гледа ЕДИНСТВЕНО на телевизор, който има декодиращо устройство + карта (за услугата Кабелна телевизия).
За клиентите на IPTV се изисква единствено да имат сключено Допълнително споразумение за предоставяне на програмата, като програма 7/8ТВ може да бъде гледана на до 4 устройства.

Поздрави и приятно гледане :)
Екипът на Телнет


Обратно